Les Balears tornen a batre rècords: 12,3 milions de turistes fins al setembre

L'arribada de visitants estrangers augmenta un 6,6% respecte de l'any passat

Més de 12 milions de turistes estrangers han trepitjat les Illes d'ençà que ha començat l'any. Només al setembre ho feren més de dos milions de persones, un 7,9% més que el mateix mes del 2016. A les Balears es tornen a batre rècords en l'arribada de turistes i cada any s'hi sumen xifres històriques, segons les dades de l'enquesta de moviments turístics (Frontur), que ha fet públiques aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Aquesta xifra col·loca les Balears com la primera comunitat amb més afluència de turisme estranger durant el setembre, amb un 22,7% de viatgers que l'han triada com a destinació principal. La segueixen Catalunya, amb un 22,5%, i Andalusia, amb un 14,8%. El primer lloc del pòdium en rebuda de turistes s'intercanvia en parlar de les xifres dels primers nou mesos de 2017, ja que Catalunya se situa com a primer territori, després de rebre més turistes, amb més de 15,7 milions, seguit de les Illes i de les Canàries, amb més de 10 milions de viatgers. 

Durant el mes de setembre, les Balears han rebut principalment turistes d'Alemanya i del Regne Unit, que han suposat, concretament, un 33,4% i un 30% del total. Pel que fa al conjunt de l'estat espanyol, durant el mes de setembre l'han visitat sobretot gent d'Alemanya i Bèlgica, tot i que les dades acumulades de tot l'any indiquen que el Regne Unit ha estat el principal emissor de turistes estrangers, amb 15,4 milions, seguit d'Alemanya, amb més de 9,5 milions. 

En total, l'Estat ha rebut durant el 2017 més de 66 milions de turistes, un 10% més que l'any passat. Només al setembre, 8,8 milions de persones han viatjat a l'estat espanyol, xifra que suposa un increment de l'11,4% respecte del mateix mes de 2016. 

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF