Publicitat
Publicitat

Balears deu 36 milions d'euros a les empreses de tecnologia sanitària

El deute total de les administracions autonòmiques amb aquest sector és de 1.060 milions d'euros, amb un termini mitjà de pagament de 147 dies

Balears deu 36 milions d'euros a les empreses de tecnologia sanitària. El termini mitjà de pagament és de 214 i el deute total de les administracions autonòmiques de l'Estat amb aquest sector és de 1.060 milions d'euros, amb un termini mitjà de pagament de 147 dies.

Segons la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària (Fenin), aquestes dades corresponen a les factures impagades amb data 28 de febrer de 2014 i destaca que el mes de febrer va acabar amb els terminis més baixos de la sèrie històrica de dades de deute.

L'evolució dels pagaments i del deute de les comunitats autònomes amb el sector de tecnologia sanitària ha estat condicionada, segons Fenin,pel Pla de Pagament a Proveïdors de 2013 que va culminar amb l'execució del pagament de la segona fase de Pla i per la qual el sector va rebre un total de 1.349 milions d'euros.

Andalusia i València concentren pràcticament la meitat de les factures pendents al tancament de febrer així com la meitat de les quantitats degudes i cobrades a través del PPP .

Pel que fa als terminis de pagament, però, Aragó, Extremadura, València i Balears encara presenten terminis mitjans superiors als 200 dies.

Des de Fenin es recorda la necessitat d'afrontar "amb decisió" el control del compliment efectiu de les mesures establertes per "eliminar la cultura de la morositat".

A més, sol·liciten les lleis de control del deute comercial, de transparència i bon govern i d'impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable.