Publicitat
Publicitat

Balears i la resta de comunitats del PSOE demanaran aquest dijous canviar el calendari de la LOMQE

El ministre d'Educació, Méndez de Vigo, es reunirà amb tots els consellers d'Educació en la Conferència Sectorial

La implantació de la LOMQE corresponent al curs que comença al setembre serà demà el tema central de la primera Conferència Sectorial d'Educació que presidirà el ministre Íñigo Méndez de Vigo, i en la qual la majoria de les comunitats li demanaran un canvi al seu calendari, entre elles Balears.

Méndez de Vigo es reuneix matí amb els consellers després d'haver-los rebut un a un en les últimes setmanes per conèixer de primera mà les seves preocupacions sobre la llei i després que les dotze autonomies que no estan governades pel PP li hagin sol·licitat que la freni de cara al curs 2015-2016. Precisament està previst que abans de la reunió, les citades comunitats contràries a la LOMQE llegeixin un comunicat conjunt en el qual demanin a Educació una "alteració" al calendari d'implantació, ha explicat el secretari d'Educació del PSOE, José Miguel Pérez.

Es tracta de Balears i les altres sis comunitats governades pel PSOE: Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Extremadura i Comunitat Valenciana més les de Canàries, Cantàbria, Catalunya , Navarra i País Basc.

Si el passat curs la LOMQE es va engegar en els cursos imparells de Primària (incloent l'avaluació estandarditzada de tercer), pel 2015-16 ha d'entrar en vigor en els cursos pars de Primària (es farà l'avaluació final d'etapa per als alumnes de sisè), en primer i tercer de Secundària i en primer de Batxillerat. No obstant això, a poques setmanes del començament del proper curs escolar hi ha algunes regions -Andalusia, Canàries, Catalunya, Murcia i País Basc- que encara no han aprovat els seus propis decrets de desenvolupament dels currículums d'ESO i Batxillerat, i País Basc porta un any de retard també quant al seu currículum per a Primària, segons dades de la web d'Educació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF