Publicitat
Publicitat

Les Illes Balears es bolquen amb Barcelona

Condemna unànime a l'atemptat d'aquest capvespre per part de les autoritats

L' atemptat d'aquest dijous a Barcelona ha generat condemna i preocupació en les institucions balears. Les xarxes han estat el mitjà elegit per difondre els missatges de solidaritat amb les víctimes i la repulsa a l'atac a les Rambles. El primer missatge del Govern ha estat prou contundent.

Posteriorment, en un comunicat, l'Executiu ha expressat el seu "suport, condol i solidaritat amb les víctimes i amb els seus familiars". També ha traslladat un "missatge d'ànim i proximitat al poble català en aquestes dures hores".

Tot i admetre sentir-se "profundament commocionat", el Govern ha volgut insistir, "en aquests moments de dolor", "que la barbàrie terrorista mai no podrà vèncer la força de tota la nostra societat de llibertat i democràcia". "Ara més que mai", han afegit, "reclamam la unitat de tots per fer valer una societat en què es pugui viure en llibertat i amb respecte".

La presidenta, Francina Armengol, també ha expressat el seu dolor a les xarxes.

El president del Parlament, Balti Picornell, també s'ha solidaritzat amb les víctimes a través d'aquesta piulada.

La Delegada del govern a les Illes, Maria Salom, per la seva banda, ha condemnat igualment l'atemptat, que ha qualificat de "salvatjada".

El Consell de Mallorca també ha condemnat l'atropellament massiu i ha reiterat el "compromís amb els valors de la democràcia i la pau".

El batle de Palma, Toni Noguera, ha mostrat la seva solidaritat amb la Ciutat Comtal.

Cort ha enviat, posteriorment, un comunicat en què manifesta la seva solidaritat amb Barcelona, alhora que expressa el seu condol i suport als familiars de les víctimes. "La corporació municipal al complet expressa el seu rebuig unànime a la barbàrie terrorista", afegia la nota.

Gairebé tots els líders polítics de les Illes han expressat el seu condol per l'atemptat.

L'atemptat ha obligat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a suspendre una xerrada que tenia prevista a la localitat del Mercadal, a Menorca. Rivera, qui s'ha mostrat "commocionat" pels fets, que ha titllat d'"atac vil", ha afirmat que es tracta d'"una tarda molt dolorosa, molt difícil per als espanyols, els europeus i, especialment, per als barcelonins com jo", ha afirmat.

"Estem tips de veure atemptats terroristes. Hem d'estar units a Europa perquè quan ataquen a Londres, a París, a Brussel·les, a Barcelona, on sigui, ens estan atacant a tots", ha afegit.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF