DESCOMPTE PER A RESIDENTS

Aviba denuncia que Foment paralitza els viatges de grups

La patronal diu que les retallades afectaran el 30% dels viatgers

La patronal d’agències de viatges Aviba va denunciar ahir en una roda de premsa que la immobilitat del Ministeri de Foment en les negociacions sobre el descompte de residents per a grups impedeix confirmar tarifes per a més d’onze persones a partir del 28 de març, data en què entrarien en vigor les noves restriccions.

Les xifres del govern estatal i de la patronal d’agències de viatges de les Balears sobre usuaris perjudicats per la retallada en el descompte de residents per a grups són diferents. Aviba afirma que les mesures proposades afectaran el 30% dels viatgers de les Illes.

Negociacions estancades

Toni Abrines, president d’Aviba, va explicar, envoltat per altres membres de la patronal, que Foment ha fet cas omís de les seves peticions i encara no s’han pogut reunir per debatre sobre quin ha de ser el descompte per a grups. De moment, la patronal dona suport i assessora el Govern balear en les negociacions, que, segons Abrines, estan ara estancades.

“Veim poques possibilitats que Foment desisteixi”, va afirmar el representant d’Aviba sobre la intenció del govern de Mariano Rajoy de reduir el descompte de residents per a grups, les tarifes contractades per empreses i paquets turístics.

Abrines també va corregir les xifres donades per Foment, que estableix en un 3% els usuaris afectats per la retallada en el descompte dels bitllets de grups. Segons Aviba, aquesta xifra s’ha calculat en funció dels usuaris de vols de tot l’estat espanyol i hauria de basar-se en el nombre de viatgers de Balears.

Per això, Toni Abrines va sostenir que els perjudicats per les noves tarifes suposarien fins a un 30% dels viatgers de les Balears: grups de la tercera edat, equips esportius, paquets turístics, empreses...

La tarifa màxima

L’altre gran problema és que Foment, en un intent de lluitar contra el frau de les tarifes que es declaren al Ministeri, ha agafat com a referència uns preus màxims de bitllets molt inferiors als preus de mercat en determinades dates, segons va explicar el president de les agències de viatges.

El preu màxim d’un vol Palma-Madrid s’ha fixat en 75 euros i un Palma-Barcelona en 48 euros. La resta de rutes computen 60 euros.

Aviba va demanar que el Ministeri reflexioni i negociï aquests descomptes. “Foment sortirà perjudicat si la gent opta per una tarifa individual”, hi va afegir el president d’Aviba.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF