Augmenten un 66% les persones que troben feina a través de PalmaActiva

Cort presenta el pla estratègic 2015-2019 de l'ens 

De les 3.000 persones que van utilitzar els serveis d'orientació de PalmaActiva entre juny del 2015 i juny del 2016, 394 van trobar feina, un 66% més que durant l'any anterior. A aquesta xifra, s'hi han de sumar els usuaris que van obtenir un lloc de feina des de la llançadora d'ocupació o després d'haver fet un curs de formació de l'agència d'ocupació municipal.

Són part de les dades presentades aquest dilluns per Joana Maria Adrover, regidora de Turisme, Comerç i Treball de l' Ajuntament de Palma. Adrover ha assegurat que aquesta informació confirma que "el personal de PalmaActiva està fent una tasca excel·lent" i ha recordat que en les pròximes setmanes es posaran en marxa nous cursos i programes per incentivar l'ocupació, com el projecte de garantia juvenil, que contractarà 26 persones durant un any a l'IMI i a l'àrea d'Infraestructures (realitzant tasques de jardineria).

Durant la roda de premsa, Adrover ha presentat el Pla Estratègic PalmaActiva 2015-2019, fonamentat en la promoció de l'ocupació, la formació i la promoció econòmica i del petit comerç. La regidora ha especificat quines seran les actuacions més destacades en cada un d'aquests àmbits (com promoure un pacte local per a l'ocupació, oferir cursos relacionats amb els sectors econòmics emergents o dinamitzar el comerç local a través de, per exemple, subvencions).

El batle de Palma, José Hila, ha assegurat que la "generació d'ocupació és una prioritat absoluta" per a l'equip de govern i ha explicat que, des de l'Ajuntament, es vol "donar exemple" a les empreses per posar en marxa iniciatives com les clàusules socials. Hila també ha destacat la col·laboració amb l'àrea de Benestar Social per ajudar persones en risc d'exclusió social a trobar feina i, d'altra banda, ha fet menció de les "espectaculars" xifres del turisme d'enguany, positives, segons el batle, pels llocs de feina que generen.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF