Aturades als restaurants i cafeteries de Son Sant Joan per protestar contra les licitacions dels locals

Les protestes, convocades per UGT i CCOO, seran els dies 22, 23, 24 i 30 de desembre

Prop de mig miler de treballadors de les cafeteries i restaurants de l'aeroport de Palma estan cridats a secundar les aturades parcials convocades a partir del dia 22 de desembre per UGT i CCOO en protesta per "la  precarització  de l'ocupació que propicia Aena", segons que han indicat aquest dijous aquests dos sindicats.

Aquests aturades, que UGT i CCOO han convocat en resposta a la política de licitacions dels locals de restauració que practica Aena, estan fixades per als propers 22, 23, 24 i 30 desembre de les 13 h a 15 h.

La Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d'UGT ha apuntat en un comunicat que temia que hi hagués acomiadaments i retallades en els drets dels treballadors de les cafeteries i restaurants de Son Sant Joan si Aena divideix i augmenta els sis lots actuals dels espais d'hostaleria, com ja ha fet en els aeroports de Barcelona, Las Palmas de Gran Canaria i Màlaga.

Aquest sindicat ha acusat Aena d'imposar un model de lots de restauració tan petit que "posa en perill explotacions econòmiques rendibles, cosa que amenaça el manteniment de l'ocupació i propicia la precarietat laboral".

"En el seu afany recaptatori, Aena estableix cànons d'explotació tan elevats que afavoreix l'aparició de propostes econòmiques temeràries per part de les empreses que opten a l'adjudicació dels lots dels espais de restauració", ha denunciat l'organització sindical.

UGT exigeix a la companyia semipública i a les empreses explotadores de l' hostaleria  aeroportuària el compromís de subrogar el conjunt dels treballadors si hi ha canvis de titularitat amb les noves concessions.

El sindicat també reclama que es garanteixin les aplicacions dels convenis col·lectius d'hostaleria i les condicions establertes en els pactes i acords d'empreses, així com la revisió de les condicions econòmiques del concurs en cas que l'adjudicatària presentés pèrdues.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF