Ashome vol consensuar amb Ferreries una solució per a Cala Galdana

Els hotelers veuen amb bons ulls desplaçar els treballadors amb un autocar, però també proposen habilitar-hi més espai per a aparcaments

L' Associació Hotelera de Menorca accelerarà aquesta setmana la reunió que s'ha de mantenir amb l'Ajuntament de Ferreries per posar solució a una de les problemàtiques que han sorgit en aquest inici de temporada turística. La saturació que viu l'aparcament de Cala Galdana està generant malestar a residents i visitants.

En aquest sentit, el batlle de Ferreries, Josep Carreres, proposà un autobús
llançadora que unís el municipi amb la urbanització per tal de descongestionar la borsa d'aparcament. La intenció era que els treballadors dels hotels de Cala Galdana emprassin el servei i evitassin així que augmentàs el volum de vehicles en una de les àrees més freqüentades pels turistes, especialment famílies.

Doncs bé, la gerent de l'Associació Hotelera de Menorca,
Azucena Giménez, explica que "estam esperant fer una reunió amb el batlle de Ferreries perquè tenim clar que no ens podem permetre que l'aparcament a Cala Galdana estigui saturat en aquest moment de la temporada. Intentarem cercar-hi una solució. Ens sembla bé la iniciativa plantejada per Josep Carreres, però nosaltres posarem més alternatives damunt la taula. Traslladarem propostes dels empresaris de Galdana , alguna de les quals van encaminades a habilitar més sòl públic a aparcaments".

Ocupació similar a l'any passat


D'altra banda,
Azucena Giménez també comenta com transcorre la temporada turística. Lluny de parlar de massificació, la gerent d' Ashome diu que "ens movem en xifres iguals que les de l'any passat. Les previsions que tenim pel que fa a resultats ens indiquen que tindrem una temporada similar a la de 2016. No batrem cap rècord, però l'any passat ja vam fer una valoració positiva de com va anar el conjunt de la temporada".

Giménez ha anat més enllà. Considera que sobre la massificació "solament en xerra un petit segment de la població menorquina. En qualsevol cas, les places són les que són. El mes de juny el tancarem amb un 80% d'ocupació, mentre que el juliol i l'agost el superam lleugerament. Nosaltres no notam la massificació. M'imagín que aquells que la pateixen són altres tipologies d'allotjament, aquelles que esperen a ser legalitzades".

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF