Arxiven la causa contra Carbonell per la llicència d'una benzineria

El jutge considera que no existeixen indicis racionals de delicte contra els investigats en la causa i considera que hi ha hagut mala fe

Una de freda i una de calenta. El mateix dia que el jutge Manuel Penalva cita a declarar com a investigada Pilar Carbonell pel cas Cursach i que, menys d'una hora més tard, provoca que abandoni el càrrec de directora general de Turisme, el jutge Enrique Morell arxiva la causa contra ella mateixa i quatre persones més per la concessió de la llicència d'una benzineria 'low cost' de Calvià. En aquesta causa, Carbonell estava investigada per presumptes delictes de prevaricació i tràfic d'influències.

Enrique Morell ha dictat una interlocutòria en la qual acorda el sobreseïment lliure de les actuacions i considera que no existeixen indicis racionals dels fets que esmenta la querella criminal interposada per una empresa propietària de diverses benzineries de l'illa, Mayca Petróleos SL. El jutge imposa a aquesta companyia les despeses judicials perquè considera que la querella mancava de fonament i contenia "arbitràries i capritxoses acusacions". De fet, un Jutjat de Primera Instància va dictaminar al setembre que la concessió de la llicència que es trobava sota la lupa dels querellants va concedir-se dins el llindar de la legalitat.

El jutge, així mateix, critica en la seva resolució que alguns articles periodístics "tendenciosos" s'hagin fet ressò d'una denúncia que considera del tot injusta.

Fonts consultades per l'ARA Balears van assenyalar que la benzineria 'low cost' va començar a rebre denúncies i querelles tot d'una que va obrir al públic les portes. Aquest fet, segons les mateixes fonts, respondria en realitat a l'intent de Mayca Petróleos per enfonsar el nou negoci, competència seva.

Carbonell declara per la presumpta concessió irregular de la llicència d'una benzinera

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF