TRIBUNALS

Castro arxiva la peça en què s'investigaven les obres de la seu del PP

L'Advocacia de la Comunitat Autònoma s'ha retirat de la causa perquè entén que no es va causar cap perjudici a l'Administració pública

El jutge José Castro ha dictat aquest dimarts una interlocutòria en la qual ordena l'arxivament de la peça número 28 del cas Palma Arena, en què s'investigava el presumpte finançament il·legal del Partit Popular de les Balears en l'adquisició i reforma de la seva seu, situada al carrer Palau Reial de Palma.

Castro ha pres aquesta mesura davant la decisió de l'única acusació particular, l' Advocacia de la Comunitat Autònoma, de no continuar amb la instrucció de la peça perquè entén que "no l'assisteix legitimació activa per perseguir el presumpte perjudici que s'hauria pogut ocasionar a altres administracions públiques". Per part seva, el Ministeri Fiscal ja s'havia mostrat partidari del sobreseïment provisional de la causa.

Les acusacions de finançament il·legal es basaven en les declaracions de l'extinent de batle de Palma Javier Rodrigo  de Santos i de l'extresorer del PP espanyol Luis Bárcenas. Aquest darrer va reconèixer que un constructor havia fet donacions al Partit Popular i que aquesta mateixa persona havia aconseguit un contracte d'obra pública, tot i que els donatius "no eren finalistes, sinó ajudes a canvi de no res".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF