Arriben cinc persones refugiades més a Palma

Espanya va comprometre's a acollir abans del pròxim setembre 15.888 sol·licitants d'asil

Quan falten dos dies per a la manifestació que s'ha de celebrar dissabte a Palma en favor de l'acollida dels que fugen de la guerra, cinc persones  refugiades han arribat aquest dijous a la capital mallorquina.

Un total de 66 sol·licitants d'asil que provenen de Grècia han arribat avui migdia a l'estat espanyol, cinc de les quals seran acollides a Palma, 24 a Barcelona, 18 a Almeria, 9 a Castelló i 5 a Palència.

Segons ha explicat el Ministeri de l'Interior, amb aquestes són  1.100 els refugiats que han arribat a l'Estat, en compliment dels programes de reubicació a la Unió Europea.

Aquests homes, dones i nins que han aconseguit finalment entrar en la civilització europea viuran a centres i pisos gestionats pel Ministeri de Treball i diverses ONG mentre es tramiten les seves peticions de protecció internacional.

Cal tenir en compte que el govern d'Espanya va comprometre's amb la UE a acollir abans del pròxim setembre 15.888 sol·licitants d'asil que ja es troben a Europa. 9.323 provenen de Grècia i Itàlia, mentre que 6.565 procedeixen d'una ubicació sense determinar.

De moment, s'han realitzat 811 reubicacions de persones que ja es trobaven a Itàlia i Grècia i s'han duit a Espanya 289 refugiats que vivien a reassentaments de Turquia i el Líban, alguns des de ja feia uns quants anys.

El sistema d'acollida de sol·licitants d'asil ofereix suport i ajudes per a l'allotjament mentre no es resolgui la petició. També proveeix els refugiats de manutenció; assistència jurídica i psicològica; acompanyament a centres escolars, sanitaris i socials públics; aprenentatge de l'idioma i formació professional, entre altres serveis.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF