Publicitat
Publicitat

Armengol considera la imposició del salat a IB3 un cas de "dirigisme polític"

S'ha mostrat "radicalment en contra" que aquesta decisió s'hagi pres sense haver realitzat la consulta prèvia a la Universitat de les Illes Balears

La portaveu del grup parlamentari del PSIB, Francina Armengol, considera que el canvi de l'ús de l'article literari en català pel "salat" a IB3 demostra que "s'està executant una forma clara de dirigisme polític i partidista de la televisió púbica".

Aquesta situació, segons l'opinió d'Armengol, és "absolutament desagradable i inadequada" per a una comunitat com les Illes Balears.

La portaveu socialista ha anunciat en roda de premsa que demà en el ple del Parlament el seu grup ha canviat una pregunta per demanar explicacions al vicepresident del Govern i conseller de Presidència, Antonio Gómez, sobre l'ús de la "llengua pròpia d'aquesta comunitat a IB3".

Armengol s'ha mostrat "radicalment en contra" que aquesta decisió s'hagi pres sense haver realitzat la consulta prèvia a la Universitat de les Illes Balears (UIB), qui té la competència, segons l'Estatut d'Autonomia, per dictaminar la normalització de la llengua pròpia de la Comunitat.

Si es tracta d'una decisió del Govern, "seria més preocupant", ha apuntat Armengol, ja que es tractaria d'una nova "ingerència del poder polític en una ràdio i televisió pública que hauria de ser plural i independent i hauria de complir la normativa bàsica d'aquesta comunitat autònoma", que determina que no es poden canviar els criteris sense consulta prèvia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF