Balears 18/06/2013

Armengol s'allunya de Navarro i no qüestiona el concert econòmic

El posicionament de la socialista balear és el mateix que fa la direcció dels socialistes espanyols

Q. Torres
1 min
INTENSA JORNADA A PALMA  Els socialistes Pere Navarro, Francina Armengol i Ximo Puig van posar per als mitjans a Dalt Murada de Palma  abans d'iniciar una intensa jornada amb reunions a la seu del PSIB i amb un col·loqui a la seu del Parlament balear que va moderar l'expresident del Govern Balear i ara senador autonòmic Francesc Antich.

PalmaLa secretària general del PSIB, Francina Armengol, es desmarca del primer secretari del PSC, Pere Navarro, en el seu qüestionament del concert econòmic basc i navarrès. Armengol ha deixat clar avui que el PSIB no discuteix aquest sistema de finançament autonòmic diferenciat, però sí que considera que la negociació de la quota basca (el que paga el govern basc a Madrid pels serveis que presta al seu territori) s'hauria de revisar aplicant criteris de solidaritat territorial.

El posicionament de la socialista balear és, de fet, el mateix que fa la direcció dels socialistes espanyols. Precisament es fa públic després que ahir es reunís amb el secretari general del partit, Alfredo Pérez Rubalcaba, i amb altres líders territorials, entre els quals no hi era ni Navarro ni el valencià Ximo Puig. Amb aquests dos Armengol havia escenificat fa una setmana un front federalista per arrossegar el PSOE a posicions més ambicioses a l'hora de plantejar una reforma federal de la Constitució.

La líder del PSIB, tot i no qüestionar el concert, també ha deixat clar que la formació s'ha posicionat històricament en contra d'aplicar aquest sistema a Balears, que sí que defensa la coalició MÉS. Els socialistes de les Illes defensen un sistema de finançament que reconegui un plus per compensar la insularitat i que posi límits a la solidaritat territorial perquè comunitats dinàmiques com la balear no perdin competitivitat, a diferència del que passa ara.

stats