CRISI DE GOVERN

Busquets prendrà possessió dels càrrecs de vicepresidenta i consellera de Turisme aquest migdia

Les líders del PSIB i MÉS es van reunir ahir per acabar de tancar allò que els dos partits ja havien discutit durant dos dies

Busquets serà oficialment la nova vicepresidenta i consellera de Turisme a partir d'aquest migdia. La coordinadora de MÉS per Mallorca prendrà possessió dels càrrecs a les 13.30 h, arran que ahir la presidenta del Govern, Francina Armengol, l'acceptàs. 

Busquets és diputada, coordinadora de MÉS i secretària general del PSM, el partit majoritari de la coalició.  Substituirà com a número dos del  Govern  de les Illes Balears Biel Barceló, que va dimitir dimecres passat arran que es va fer públic que havia viatjat a Punta Cana (República Dominicana) per participar en un programa esportiu patrocinat per una empresa turística.

Després que aquest dissabte el  PSIB  acceptàs la proposta de  MÉS , Armengol va comparèixer passades les 11 h al  Consolat  de Mar, seu de la presidència, per confirmar el nomenament de Busquets, amb qui es va reunir abans.  A l'hora de valorar la reunió que havien fet les líders del PSIB i MÉS, la presidenta va dir que havia vist Busquets "compromesa i lleial amb el Govern" i amb capacitat "per fer una feina intensa durant aquest any i mig que manca de legislatura".  Armengol va restar importància al fet d'haver comparegut sense la nova consellera de Turisme i va voler deixar clar que "és la manera habitual d'anunciar els nomenaments".

MÉS no va voler fer declaracions i ha remès la premsa a les declaracions que ha fet Armengol. Segons la presidenta, "l'entrada de l'actual màxim lideratge de MÉS al Govern reforça l'executiu". Després que representants de MÉS i el PSIB s'hagin reunit aquests dies per parlar les reticències que hi havia al principi al PSIB pel que fa al nomenament, la presidenta va assegurar ahir que "no qüestiona" la idoneïtat de Busquets. A més, va explicar que "ha parlat amb persones i col·lectius del sector turístic" sobre la situació a la Conselleria després de la dimissió de Barceló, tot i que en cap cas els va consultar sobre el perfil de la coordinadora de MÉS. Tot i això, Armengol va subratllar "la capacitat d'interlocució i diàleg" que és necessària per gestionar la cartera de Turisme.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF