Armengol defensa Barceló davant els atacs de Ciutadans i el PP

La presidenta afirma que està "contenta" per la gestió del vicepresident al capdavant de Turisme

Francina Armengol ha tornat a defensar el vicepresident, Biel Barceló, en dues preguntes de control parlamentari de Ciutadans i el PP. La presidenta ha retret al portaveu parlamentari de la formació taronja, Xavier Pericay, que li hagi fet “la mateixa pregunta dues vegades en un mes”.

"Aquest govern s’ha exigit uns estàndards d’ètica molt més alts que cap altre govern”, ha afirmat amb relació a les dimissions del gerent de l’ATB, Pere Muñoz, i de la directora general de Turisme, Pilar Carbonell. “S’han pres decisions que no s’havien pres mai, s’han donat totes les explicacions”, ha reiterat.

“Deduesc que pot ploure i tronar que Biel Barceló continuarà tenint la seva confiança”, ha respost Pericay, qui li ha retret que “governar té unes regles i una és la de l’exemplaritat”. El diputat ha criticat també el posicionament de Podem, que ahir va comunicar a través del seu portaveu parlamentari, Alberto Jarabo, que la petició de dimissió de Barceló ja no és un objectiu en si mateix. “Veig que Podem té molt a dir i poc a fer en aquesta qüestió. I venien a canviar la política”, ha lamentat.

La portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, també ha demanat sobre la continuïtat de Barceló i ha retret a Armengol que “la seva nefasta gestió està llastrant la imatge del Govern”, recordant, en aquest sentit, el cas dels contractes i “el ridícul amb la regulació del lloguer turístic”.

Armengol, per la seva banda, ha replicat que “les xifres canten” i ha defensat que, durant la present legislatura, s’han creat més llocs de feina i de més qualitat, s’ha allargat la temporada, s’ha millorat l’oferta turística i s’ha aconseguit un conveni d’hostaleria que millora els sous.

Prohens, finalment, ha defensat que “el turisme, la nostra principal indústria, mereix un conseller que no estigui cremat”. Armengol ha conclòs que està “contenta” amb la gestió de Barceló al capdavant de Turisme.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF