Armengol assistirà dissabte a la manifestació de Barcelona contra el terrorisme

La presidenta destaca que manté "coordinació absoluta" amb la Delegació del govern en qüestions de seguretat

La presidenta, Francina Armengol, ha anunciat aquest dimarts que assistirà a la manifestació contra el terrorisme convocada aquest dissabte a Barcelona. Armengol ha expressat el “rebuig unànime de tota la societat balear als atemptats” i ha manifestat la solidaritat amb les víctimes i el seu suport a les institucions catalanes.

“Intentaré estar molt a prop del poble català, que està patint”, ha assegurat en declaracions als mitjans durant una visita oficial a l'empresa artesana Teixits Vicens, a Pollença. “Cal mantenir la calma perquè som una societat forta”, ha afegit.

Armengol ha destacat que està en “coordinació absoluta” amb la delegada del govern espanyol, Maria Salom. “El missatge ha de ser de tranquil·litat, que el terrorisme no ens pot tombar i hem de continuar vivint com vivim: en una democràcia que respecta la pluralitat, estima la diversitat i la convivència entre les persones”, ha recalcat.

“Les Illes Balears som una terra d'acollida i vàrem ser terra d'emigració. Per tant, hem de saber aguantar aquest cop d'un terrorisme que és una xacra internacional i cal fer-ho des del convenciment ideològic que la democràcia, la pluralitat i la diversitat són els valors que ens uneixen”, ha precisat.

El Consell de Menorca, present

Armengol no serà l'única autoritat de les Illes present a la manifestació de Barcelona. El Consell de Menorca ha anunciat que la presidenta en funcions, i vicepresidenta primera, Maite Salord, també hi assistirà.

El Consell Insular ha indicat en un comunicat que d'aquesta manera vol "mostrar el seu total rebuig a qualsevol atemptat terrorista, es produeixi on es produeixi, però sent conscients, també, dels lligams estrets entre Menorca i Barcelona en l'àmbit social, cultural, educatiu i econòmic".

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF