L'ESCENARI ESTATAL

Armengol dóna suport a Sánchez i critica el "repartiment de càrrecs" d'Iglesias

La secretària general del PSIB aposta per un govern "progressista" a Espanya presidit per Pedro Sánchez

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha apostat aquest dissabte per un govern "progressista" a Espanya presidit per Pedro Sánchez i ha criticat al capdavanter de Podem, Pablo Iglesias, pel seu plantejament "absolutament de repartiment de càrrecs més que de polítiques necessàries" per als ciutadans.

El PSOE, amb Pedro Sánchez al capdavant, ha de liderar i "comprometre's" amb la posada en marxa d'un govern "reformista", però en primer lloc s'ha de pactar amb la resta de partits les iniciatives de govern a desenvolupar en aquesta legislatura, ha defensat Armengol. "El PSOE ha de ser més que mai el partit de la responsabilitat, del sentit comú i del diàleg", ha subratllat la secretària general del PSIB, que ha requerit "tot el suport" del seu partit per a Sánchez en aquest procés.

La també presidenta de les Balears ha assenyalat que, en aquest sentit, a les Illes es va fer "bé" després de les eleccions autonòmiques de maig perquè els partits d'esquerra -PSIB, MÉS i Podem- es van asseure a parlar de polítiques i de gestió i, finalment, es va signar el Pacte per la Governabilitat de les Illes Balears.

A partir d'aquí es va configurar el nou Executiu presidit pels socialistes i en el qual Podem no va voler entrar, però sí des de fora en el Parlament.

Armengol també ha criticat també la "decisió covarda" del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, de no optar a presidir el govern d'Espanya i que "li resolguin uns altres el problema", la qual cosa "demostra que no és la persona adequada" per governar l'Estat.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF