Publicitat
Publicitat

BALANÇ POLÍTIC DE 2013

Armengol diu que el PP ha perdut la majoria al carrer

"El PP consolida l'atur, la pobresa i la conflictivitat"

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, qualificà ahir el darrer any de Govern de José Ramón Bauzá com el pitjor de la present legislatura, perquè ha estat l'any en el qual, segons la socialista, "s'ha consolidat", "amb l'excusa de la crisi", un canvi de model -amb un fort component ideològic- que retalla i limita drets socials i civils. Denuncià Armengol que aquest 2013 que ara acaba Bauzá ens ha deixat sense assistència sanitària universal, ha crispat la comunitat educativa i el conjunt de la societat "amb l'aberració pedagògica del TIL, i ha consolitat l'atur, la pobresa, la precarietat laboral, la conflictivitat social i l'absència de diàleg amb qualsevol sector".

Tres símbols

En opinió dels socialistes, hi ha tres símbols que representen clarament els efectes del Govern del PP en un any en el qual -digué Armengol- "la majoria parlamentària del PP ha perdut la majoria social al carrer".

El primer d'aquests símbols és la mort del jove senegalès Alpha Pam, que no disposava de targeta sanitària, com prop de 20.000 persones a les Illes que no tenen una assistència sanitària normalitzada, destacà Armengol. "La sanitat ha deixat de ser universal", es lamentà, i recordà que moltes de les retallades en sanitat s'han aplicat per pura ideologia. Així, apuntà la destinació de recursos a les assegurances privades o les 100.000 persones en llista d'espera a la sanitat pública.

La gran manifestació del 29-S en contra del TIL i les ratellades en educació és, segons advertí ahir Armengol, el segon símbol del Govern del PP el 2013. "Més de 100.000 persones sortiren al carrer per dir 'no' a Bauzá, a la seva manera de governar en contra de tothom i per rebutjar el TIL, que és una aberració que ha provocat la implosió del món educatiu", subratllà.

Després d'enviar un missatge de reconeixement als docents i especialment al director de l'IES de Marratxí expedientat, Jaume March, Armengol lamentà que Bauzá no hagi dedicat "ni cinc minuts als docents" i hagi creat la major crispació viscuda amb el sector educatiu.

I la falta de diàleg i l'enfrontament, segons els socialistes, s'ha estès a tots els sectors, fins i tot Bauzá ha tingut "desavinences" amb els empresaris amb motiu dels impostos verds.

La paradoxa més grossa és -ressaltà la socialista- que en un any que ha donat la millor temporada turística "hi ha les pitjors condicions laborals per als treballadors dels sector", una situació que s'ha d'atribuir també -digué- "a la reforma laboral del PP, que ha duit l'explotació". "Avui tenim treballadors que no arriben a final de mes i que també fan coa als menjadors socials", ressaltà Armengol.

Segons el PSIB, Bauzá ha estat dur amb els ciutadans, amb les retallades, i aquesta mateixa duresa no l'ha feta servir a Madrid davant Rajoy, que ha deixat les Balears "sense cap inversió". Armengol no oblidà citar tampoc la llei de símbols de Bauzá i la de l'avortament del govern Rajoy com les darreres accions d'atac als drets i les llibertats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF