Publicitat
Publicitat

Armengol: "Ni la declaració d'independència ni el 155 solucionen el problema de fons"

La presidenta del Govern demana un "diàleg serè" i una "proposta política per Catalunya"

"Ni la declaració d'independència ni el 155 solucionen el problema de fons". La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dijous que veu "amb tristesa" que ni la Generalitat de Catalunya ni el govern central "mouen posicions" per resoldre un conflicte exclusivament polític.

Per la presidenta, Carles Puigdemont i Mariano Rajoy haurien de "deixar les missives, seure a una taula i parlar" perquè "no hi ha cap altra via possible" per solucionar el conflicte que "l'entesa i l'acord". Per això, ha demanat un "diàleg serè" que vagi a "la qüestió de fons" i a "l'arrel" per evitar que el conflicte es perpetuï.

"Lament que no hi hagi una proposta política del govern central per convèncer els ciutadans catalans", ha afirmat Armengol, qui també ha reivindicat la reforma constitucional que defensa Pedro Sánchez (secretari general del PSOE) sense entrar a jutjar si el partit socialista ha de negociar o no la millor manera per aplicar l'article 155, una actuació prevista, en principi, per a aquest dissabte.

Ara bé, la seva no ha estat l'única reacció a l'intercanvi de missatges que Catalunya i Madrid han realitzat aquest dijous dematí. El batle de Palma, Toni Noguera, s'ha mostrat concís i clar. "La democràcia té dos pilars fonamentals: diàleg i cultura de pau", ha dit, i hi ha afegit: "Quan el diàleg no es produeix i la cultura de pau no es produeix, la democràcia no és democràcia". En aquest sentit, Noguera ha insistit que cal "democràcia" en el conflicte obert entre l'Estat i Catalunya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF