Publicitat
Publicitat

METEOROLOGIA

Primeres pluges i tempestes, i avui, alerta taronja

Les precipitacions poden ser ocasionalment fortes i les temperatures mínimes cauran als 17 graus

La calor concedeix la primera treva de l’estiu aquest cap de setmana. Si ja ahir començaren a les Illes els intervals nuvolosos amb ruixats ocasionals i dispersos, especialment a Mallorca, avui dissabte s’activa l’alerta taronja a tot Balears.

La probabilitat de pluja serà del 90% durant tot el dia, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Les pluges, segons les previsions, podrien assolir a les Balears els 40 litres per metre quadrat. Per tant, es preveu una jornada de cel cobert, amb precipitacions persistents que podrien ser localment fortes i ocasionalment acompanyades de tempesta.

Les temperatures, així mateix, descendiran de manera notable. Durant el dia, està previst que les mínimes oscil·lin entre els 14 i els 20 graus, i les màximes entre els 22 i els 24 graus. El vent, per la seva banda, procedent del nord i del nord-est, assolirà una velocitat d’entre 15 i 35 quilòmetres per hora. Davant d’aquest pronòstic meteorològic, Protecció Civil i Emergències ha alertat que, pel que fa a les pluges intenses, en cas d’anar conduint, s’ha de disminuir la velocitat, extremar les precaucions i no aturar-se en zones on pugui discórrer una gran quantitat d’aigua.

D’altra banda, quant al risc de tempestes, alerta que el perill per a les persones es produeix, fonamentalment, en camp obert. No obstant això, en els nuclis urbans també hi ha perill de caiguda de llamps, per la qual cosa és convenient col·locar-se a prop dels edificis per protegir-se. En els habitatges, aconsella evitar els corrents d’aire, i en cas d’anar conduint, recorda que un vehicle tancat pot ser un bon refugi.

Així mateix, Protecció Civil assenyala que les persones que es vegin sorpreses per una tempesta en el camp han d’evitar córrer i quedar en llocs elevats, com els turons alts. Han d’evitar refugiar-se davall els arbres i allunyar-se de filats i objectes metàl·lics.

Diumenge, menys risc

Pel que fa a demà diumenge el cel continuarà ennigulat, però baixarà la probabilitat de pluja i començaran a pujar de nou les temperatures, encara que es mantindran les màximes per sota dels 30 graus a totes les Illes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF