Aptur demana al Govern que no bloquegi llicències de lloguer turístic durant la tramitació de la llei

Els propietaris de pisos es reuneixen amb Armengol a Fitur

L'associació de propietaris d'apartaments turístics, Aptur, ha denunciat aquest dijous en un comunicat que alguns dels seus associats han tingut problemes a l'hora de donar d'alta el seu habitatge vacacional i ha demanat al Govern que continuï concedint llicències de lloguer turístic fins a l'aprovació definitiva de la normativa que el regula.

El president de l'associació, Juan Estarellas, i la presidenta de l'Executiu balear, Francina Armengol, s'han reunit a Fitur i Estarellas ha denunciat que des de la Conselleria es donen número d'expedient a les noves peticions d'alta, però no llicències, que queden supeditades a la nova normativa.

Per Aptur, aquesta situació és un bloqueig, perquè s'haurien de concedir llicències segons la legislació actual. Per això, asseguren que esperen que es tracti "d'una confusió", que es resolgui i que la llei es faci finalment "tenint en compte la realitat actual".

Els propietaris de pisos de lloguer vacacional també s'han reunit amb Miquel Ensenyat, el president del Consell, i celebren que doni suport "fermament" al lloguer turístic com a democratitzador del turisme i element redistribuïdor de la riquesa entre els sectors econòmics.

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF