Publicitat
Publicitat

ECOLOGIA

Aproven dedicar 355.270 € per restaurar 90 hectàrees de l’incendi d’Andratx

La comissió Tot (s) per sa Serra! va aprovar ahir actuacions valorades en 355.270 euros que permetran la restauració d’aproximadament 90 hectàrees cremades en el gran incendi que va començar l’estiu passat al municipi d’Andratx i es va escampar per la serra de Tramuntana.

La comissió, formada pel Govern, el Consell de Mallorca i els ajuntaments d’Andratx, Estellencs i Calvià, hi destina els doblersque provenen de donacions d’entitats, empreses privades i particulars fetes des del mes d’agost passat.

Algunes de les accions previstes ja s’han fet, mentre que d’altres estan en procés d’execució o es duran a terme aviat. En destaquen la neteja i retirada de 2.000 arbres cremats dels marges de la carretera Ma-10 i els treballs de construcció de feixines per evitar l’erosió del terreny a causa de les pluges.

També s’han construït feixines en una superfície de deu hectàrees a la finca de sa Coma d’en Vidal , una zona on fins ara no s’havia pogut treballar.

Amb aquest pressupost, també es preveu fer tasques de desbrossatge i acumulació de fusta cremada en una superfície de dotze hectàrees en zones d’antics conreus, a més de la repoblació de boscos on la regeneració natural és escassa.

Així mateix, se subministraran 5.000 arbres i plantes autòctones a les entitats i associacions que realitzin repoblacions de boscos amb el suport de la Xarxa Forestal, la qual cosa suposa una despesa de 9.000 euros. Fins a 4.350 euros més serviran per a la recollida de llavors d’espècies singulars afectades pel foc i a la posterior producció de 1.000 d’aquestes plantes al Centre Forestal de les Illes Balears .

Totes aquestes actuacions, que complementen els treballs de recuperació que fa l’Ibanat, s’executen d’acord amb el Pla de Restauració Ambiental de la serra de Tramuntana, que preveu accions directes sobre 1.100 de les 2.400 hectàrees afectades per l’incendi que va succeir el mes de juliol.

Fins ara, la comissió Tot (s) per sa Serra! ha recaptat un total de 503.862 euros gràcies a les aportacions de particulars i organitzacions. Les persones o entitats interessades a col ·laborar-hi poden posar-s’hi en contacte a través de la pàgina web http://totspersaserra.caib.es o també per via del telèfon gratuït 900 15 16 17.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF