Aprovat el projecte de la variant d'Algaida amb dos anys de retard

L'obra s'ha pressupostat en nou milions d'euros 

El Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat el projecte reformat de la variant d' Algaida, que ha de reconduir per l'exterior del poble el trànsit  procedent de Llucmajor en direcció a la carretera de Manacor MA-15. Aquesta decisió arriba més de dos anys després que la Comissió Balear de Medi Ambient donàs el vistiplau al projecte.  La carretera s'havia de començar a construir a inicis del 2015  com va confirmar en el seu dia el batle d'Algaida, Francesc Miralles.

La via de nova construcció farà 1,5 km de llargària i 20 m d'ample. Amb un carril per banda, també inclou un passeig per a vianants i un carril bici.  A partir d’ara, el departament de Territori i Infraestructures ja treballa en la redacció dels plecs. Pròximament, es duran a aprovació de la comissió informativa i, a continuació, el projecte sortirà a licitació.

Aquesta via anirà des de la carretera de Manacor a la carretera Algaida-Llucmajor i té un pressupost de nou milions d'euros El pressupost previst inicialment era de 7,9 milions d'euros, però fa dos anys va ser reduït a poc menys de quatre milions per la baixada de preus generals dels costos i a l'eliminació de set complements de la carretera projectats inicialment, com un aparcament a la zona del camp de futbol o l'habilitació d'una àrea amb jocs infantils.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF