Aprovada la Llei de comerç que redueix a 10 el nombre de festius oberts

Els nous horaris comercials ja estaran en vigor el 2017

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la modificació de la Llei de comerç que, entre d'altres novetats, redueix de 16 a 10 el nombre anual de festius que es permetrà obrir als establiments comercials. PSIB, Podem, MÉS i El Pi hi han votat a favor, mentre que el PP i Ciutadans, que han coincidit a titllar la mesura d'"intervencionista", hi han votat en contra.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha defensat la necessitat de protegir el petit comerç i ha subratllat que la reducció dels festius no és una mesura intervencionista, sinó "redistribuïdora", en el sentit que permetrà als treballadors de les petites i mitjanes empreses "viure millor" i avançar en la conciliació familiar. El portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha replicat que el que necessita el petit comerç és renovar-se per poder competir amb les grans superfícies i ha posat com a exemple les vendes per internet

Evitar col·lapses com el de FAN Mallorca

L'altra novetat important que inclou la modificació és l'obligació per a les grans superfícies de demanar un informe favorable dels ajuntaments i els consells insulars sobre la instal·lació d'un nou centre o l'ampliació d'un de ja existent respecte de les infraestructures. La mesura intenta evitar caos circulatoris com els que es van produir, a Palma, després de la inauguració del FAN Mallorca Shopping, al Coll d'en Rabassa.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF