Antoni Verger atribueix els mals resultats d'UPM a la por i la frustració

El candidat sobiranista i número tres de la confluència ha fet la seva reflexió sobre els resultats del 26-J a les xarxes socials

Antoni Verger, el candidat sobiranista i número tres de la confluència formada per les eleccions del 26-J, Units Podem MÉS (UPM), ha afirmat que els mals resultats electorals d'aquesta formació han estat per l'abstenció, ja que "una part de gent que el 20-D va votar Podem, Esquerra Unida o MÉS no va anar a votar el 26-J", i ha afegit que "una part de l'electorat conservador que es va abstenir dia 20-D sí que es va mobilitzar per anar a votar el PP" diumenge.

Verger ho ha explicat a través de la xarxa social Facebook, on ha destacat que "la frustració per la repetició de les eleccions i la por, respectivament, semblen les causes principals de l'abstenció d'uns i de l'activació dels altres". El sobiranista reconeix que no han aconseguit "l'objectiu de superar el PP i obtenir els tres escons" i que, tot i arribar a ser la segona força a les Illes, "ha deixat un regust amarg perquè les expectatives generades per les enquestes eren molt elevades", afirma Verger.

Qui fou també cap de llista per MÉS en les anteriors eleccions del 2015, en què no va arribar a tenir representació al Congrés, també ha tingut paraules per al líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, qui "estava molt content" diumenge, però que "els resultats no són per tirar coets", i ha afirmat que un govern del PP "seria totalment precari". A més, Verger creu que "serà molt difícil que un bloc PP-C's pugui arribar a acords amb alguna altra força política".

Finalment, el sobiranista ha assenyalat que els vots d'UPM han servit "per fer contrapès al PP i C's" i ha exigit que es creï un govern d'esquerres "i de canvi", atès que al Congrés "hi ha una majoria de PSOE, Podem i sobiranistes catalans i bascos.

" data-width="500">

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF