Publicitat
Publicitat

Antich adverteix que paralitzar les prospeccions podria costar més de 400.00 euros

Els senadors autonòmics de Balears han comparegut avui a la comissió d'Economia del Parlament per explicar les seves actuacions amb l'objectiu de paralitzar els sondejos sísmics

L'expresident del Govern i actual senador pel PSIB-PSOE Francesc Antich ha explicat avui al Parlament que el govern espanyol es planteja pagar 410.000 euros en cas que es revocassin els permisos per obtenir hidrocarburs al golf de València, quantitat que correspon a la gastada fins ara per la concessionària.

El segon escenari que analitza l'executiu de Madrid, diu l'epxresident, és que a més d'aquesta quantitat hagi d'abonar el lucre cessant pels ingressos que hauria pogut obtenir l'empresa en cas de continuar amb els seus treballs. De totes maneres, segons Antich, fins ara l'empresa concessionària no ha trobat jaciments d'hidrocarburs a la zona analitzada. 

Els senadors autonòmics de Balears han comparegut avui a la comissió d'Economia del Parlament per explicar les actuacions que han realitzat al Senat amb l'objectiu de paralitzar aquestes prospeccions.

En el torn de preguntes, el diputat autonòmic del PP Miquel Jerez ha criticat que el Govern que va liderar Antich de 2007 a 2013 "no va fer res" contra dels permisos d'explotació d'hidrocarburs concedits al desembre de 2010 pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

També li ha retret que declaràs com a president que les prospeccions no suposaven "cap escàndol" i que no coneixia que s'hagués produït "cap desastre mediambiental".