Publicitat
Publicitat

Antich demana a Bauzá que reclami les inversions estatutàries als tribunals

L'expresident anuncia una esmena als pressuposts per garantir els 74 milions en depuradores que planteja el PP

L'expresident i ara senador autonòmic Francesc Antich ha demanat avui al Govern que recorri als tribunals per reclamar les inversions estatutàries que Madrid es nega a pagar. La petició d'Antich arriba després que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi deixat clar que el seu executiu no pagarà aquestes inversions al de Balears malgrat que així es preveu en l'Estatut de les Illes, que és una llei orgànica.

L'expresident, que ha qualificat Montoro de "xacra" per a Balears, ha criticat la "submissió" del Govern de Bauzá als interessos de l'executiu de Rajoy. I ha advertit que si el Govern autonòmic no presenta convenis a Madrid perquè pagui les inversions estatutàries, perdrà legitimitat per reclamar-les. En aquest sentit, ha demanat que es reclami la convocatòria d'una mesa de negociació per, com a mínim, aconseguir el compromís de Madrid de prorrogar el pagament d'aquestes inversions que, segons l'Estatut, acaben el 2014. I ha afegit que si no hi ha negociació, es vagi als tribunals.

L'expresident ha comparegut avui per anunciar també que els socialistes presentaran al Senat les esmenes als pressuposts de l'Estat que el PP rebutjà al Congrés i que reclamaven l'arribada de més de 300 milions d'euros en aquest tipus d'inversions. Antich ha apuntat que ha modificat una de les esmenes perquè es quantifiqui la xifra de 74 milions d'inversions en depuradores, que defensa el PP. La diferència entre la iniciativa del socialista i la del PP és que la dels populars no compromet cap xifra d'inversió. "És una esmena consolador", ha dit el senador.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF