AnimaNaturalis demana cancel·lar les activitats a la plaça de Toros de Palma

L'entitat animalista ha denunciat al Defensor del Poble les irregularitats que presenten les instal·lacions

L'organització en defensa dels animals AnimaNaturalis ha tornat a demanar el cessament d'activitats a la plaça de Toros de Palma. Aquesta vegada, al Defensor del Poble, on ha informat de les diverses irregularitats que existeixen en l'estructura i les instal·lacions i ha demanat una investigació sobre les diverses revisions que van fer els tècnics municipals els anys 2015 i 2016. 

El portaveu de l'organització, Guillermo Amengual, qüestiona la credibilitat dels tècnics, que van obrir expedients sancionadors el 2015. Segons els informes de Cort, les deficiències no es consideraven greus i es van aconseguir solucionar per a l'any següent, per la qual cosa no es va posar cap sanció més. 

Des de l'entitat recorden en un comunicat que la plaça de Toros de Palma ja té moltes denúncies de diverses organitzacions en defensa dels animals pel mal estat de conservació i perquè "representa un autèntic perill per als ciutadans que participen en les diferents activitats que s'hi realitzen anualment". 

De moment, les deficiències que han registrat a la plaça de Toros tenen a veure amb els elements de seguretat –com baranes, escales o grades– molt deteriorats, però també amb problemes a les estructures, on s'han observat fissures que poden causar caigudes a diferents nivells i despreniments. 

"Costa de creure que els professionals no sàpiguen detectar les greus deficiències que té aquesta plaça de toros. No és possible que una mica de pintura basti per ocultar la gravetat del seu estat", ha explicat Amengual. "No entenem com aquesta plaça pot continuar albergant activitats de tot tipus quan queda més que demostrat que suposa un greu perill per als assistents", hi ha afegit el també portaveu de la campanya Mallorca Sense Sang. 

Ja al 2013, l'Associació Animalista de les Illes Balears (AAIB) va denunciar aquestes irregularitats i, com recorda Amengual, MÉS per Palma va sol·licitar el tancament de la plaça per "les mateixes deficiències que continua tenint avui dia". 

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF