Anegats, la música que més s'escolta a Palma

L'aplicació de música Spotify publica un mapa amb els grups que més sonen a les principals ciutats del món

L'aplicació musical Spotify ha publicat un mapa interactiu en què es pot investigar quins són els grups locals (en cita més de 10.000) més escoltats a 1.000 ciutats a tot el món. En la tria, l'aplicació ha prescindit dels grups coneguts internacionalment a la recerca de la música "distintiva" de cada lloc. A Palma, els grups més populars són Anegats, Tomeu Penya i Antònia Font, seguits d'L.A i Txarango. Ja t'ho diré queda en sisena posició. Més a baix trobam Sopa de Cabra, Manel, Els Catarres i Sau ( consulta la llista sencera).

Al conjunt de l'Estat, els grups més reproduïts són els locals. Així, a Barcelona s'escolta molt Manel; a Madrid, Robe; i a València, El Viaje de Elliot i la Gossa sorda. L'anglès és poc present entre els grups preferits a l'Estat (tot i que cal tenir en compte que els més famosos s'han eliminat de la llista) i el català és molt escoltat als Països Catalans.

"Al nostre món connectat", diu Spotify a la seva pàgina web, "la gent tendeix a gaudir dels mateixos grans èxits", però igual que "els viatgers no cerquen el mateix menjar que tenen a casa", l'aplicació ha volgut oferir "un mostreig de les especialitats locals" per descobrir nous grups de música.

 

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF