Andreu Manresa serà el director general d’IB3

El corresponsal d''El País' ha acceptat la proposta del Pacte

El periodista Andreu Manresa serà el nou director general d’IB3. Aquesta és la carta que havien amagat fins ara les forces del Pacte. PSIB, Podem i MÉS n'han consensuat el nomenament i no hi haurà cap problema perquè es faci efectiu. Manresa (Felanitx, 1955), un periodista de reconegut prestigi, molt respectat per la professió, ha acceptat el repte.

La proposta tanca la situació d’impàs que ha mantingut durant gairebé sis mesos al capdavant de la ràdio i televisió autonòmiques els responsables que hi havia deixat el PP. Manresa substituirà com a director general Pep Codony. Ara, l'única incògnita és saber si El Pi permetrà que sigui elegit en una primera votació –en un ple que es podria fer dimarts de la setmana vinent o de la següent– o caldrà una segona votació un mes després –o més tard–, en què El Pi ja no serà necessari.

L'única incògnita és saber si El Pi permetrà que sigui elegit en una primera votació

 

El relleu es podrà fer efectiu sense necessitat de dependre del PP perquè el Parlament aprova aquest dimarts la modificació de la Llei d’IB3 per rebaixar la majoria necessària per nomenar-ne el director general. Si fins ara calia una majoria de dos terços, ara bastarà amb les tres cinquenes parts del ple en una primera votació. Això vol dir que el PP ja no és necessari per formar la majoria, però sí que ho és El Pi. En qualsevol cas, si no hi hagués prou majoria en la primera votació, no caldria esperar sis mesos per fer-ne una de segona, perquè amb la reforma s’ha reduït a un mes el temps que ha de passar fins a la segona votació, on basta la majoria simple.

Andreu Manresa és llicenciat en Ciències de la Informació i ha estat fundador i secretari general del Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. Ha estat des de 1990 corresponsal del diari El País a Balears. Abans havia estat director de Radio Nacional d’Espanya ( RNE) a Catalunya i Balears, havia fet feina a 'Diario de Mallorca' i al 'Baleares', i havia estat cap de premsa del Consell General Insterinsular i del Govern balear. És autor de diverses obres, com ‘Baleares S.A.’, ‘Paratges i personatges de Balears S.A.’, ‘Felanitxeràlia’, ‘Felanitx, felanitxers’, Invitació a la felicitat, ‘Joan Estelrich, obres essencials’ i ‘El Rey y Mallorca’.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF