Alumnes del Joan Benejam no van a classe en senyal de protesta

El Partit Popular de Ciutadella qualifica de "lamentable, penosa i vergonyosa" l'actual situació que pateix el centre educatiu

Indignació entre els pares i mares dels alumnes que aquest dimecres van haver de ser evacuats de dues aules del CEIP Joan Benejam de Ciutadella per unes filtracions d'aigua provocades per la intensa pluja.

Un dels pares afectats és el portaveu del Partit Popular a la capital de Ponent. Joan Benejam diu que "la situació és lamentable. El meu fill gran va a aquesta escola i avui no hi ha anat en senyal de protesta. I com ell, pràcticament tota la classe. El centre no reuneix les condicions necessàries per impartir el curs escolar. Un amic meu em va telefonar quan va veure els vídeos i em va preguntar si érem a Somàlia. En dir-li que no, que això passa a Ciutadella, se'n va sorprendre".

En el vessant estrictament polític, el Partit Popular presentarà aquesta nit en el ple municipal una bateria de preguntes a l'equip de govern, perquè, segons Joan Benejam, "a banda de l'Ibisec, que va lliurar l'acta de replanteig a principis d'agost, volem saber quines actuacions s'han fet des de l'Ajuntament pel bé de l'equipament, que cal recordar que és de titularitat municipal".

Els populars aniran fins al final de l'incident, ja que veuen una actitud passiva per part de la Conselleria balear d'Educació. De fet, Joan Benejam té clar que "desconec si les feines estan mal projectades o si l'empresa les ha fetes de pressa per la pressió que s'hi ha exercit, i no les ha pogut fer correctament. És evident que no es pot fer una obra que necessita tres mesos en quatre setmanes. Em sap greu dir-ho, però la conselleria ha patinat".

I és que l'inici d'obres és la clau d'aquest tema. En aquest sentit, Benejam assegura que "les obres s'han començat molt tard. Aquí sempre passa el mateix. Ens passam la pilota els uns als altres, i tot això és més fàcil; és un clar exemple de la ineficàcia dels governs actuals".

Finalment, el portaveu del grup municipal del PP llança un altre missatge per assenyalar les formacions d'esquerres. Benejam afirma que "si això hagués passat amb el Partit Popular a les institucions, ja hi hauria les barricades i la gent al carrer. L'esquerra i el PSM tenen més capacitat que nosaltres per convocar mobilitzacions a la via pública".

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF