REBEL·LIÓ A LES AULES
Balears 30/08/2013

Allau d'avals a la readmissió dels tres directors vetats

Recullen més de 3.000 firmes de suport en 24 hores

Q. Torres
2 min

Palma.La comunitat educativa, sacsejada per les decisions de les administracions, ha reaccionat de manera automàtica i amb força a la darrera mesura presa per la Conselleria d'Educació: la prohibició de fer classes als tres directors dels institus de Maó expedientats per qüestionar l'aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Educació considera que la suspensió cautelar durant tres mesos de les seves funcions com a directors, decretada a finals de juliol, inclou també la seva tasca com a docents. Només 24 hores després que es conegués el vet de la Conselleria als tres docents, un moviment espontani ja havia recollit més de 3.000 signatures que demanen a la consellera, Joana Maria Camps, la reincorporació dels expedientats.

I és que amb la darrera decisió de la Conselleria plou sobre banyat. La mesura s'afegeix a l'immobilisme del Govern, entestat, sí o sí, a introduir aquest curs l'ensenyament de l'anglès en assignatures no lingüístiques i incrementar les hores de castellà en detriment de les que es fan en la llengua pròpia. I això malgrat les crítiques de bona part del sector docent, que troba precipitada la mesura, alerta de la manca de recursos i formació, i retreu que no s'hagi parlat amb ells. Tant és així que ja s'ha anunciat una vaga a l'inici de curs que pot acabar sent indefinida. Només en aquest context de malestar de la comunitat educativa s'entén l'allau de signatures per demanar la readmissió dels docents, que bloquejà la primera plana que s'havia creat a internet per recollir suports i obligà a derivar-les a la plataforma Change.org.

"Els sotasignants volem expressar el nostre total rebuig a la suspensió tant de funció directiva com docent dels tres directors expedientats", diu el document que s'ofereix per signar. "Si ja no hi havia cap motiu per a la suspensió de la seva funció com a directors, està absolutament injustificat i és totalment inadmissible que també siguin suspesos en la seva feina com a professors d'aula", assevera el text, que critica que els docents no puguin incorporar-se dilluns, com la resta.

Un dels impulsors de la iniciativa, Pep Jordi, professor de Maó, defensa que els tres docents foren expedientats en funció de la seva tasca com a directors i, per tant, no entén que se'ls impedeixi fer de mestres. Jordi considera, a més, que no han comès cap incorrecció com a directors, perquè s'han limitat a respectar la decisió presa pel consell escolar del seu centre. "Pensam que un funcionari que compleix la llei no pot ser represaliat per motius polítics", diu el manifest. L'associació 29 de juny ha fet camisetes amb el lema #TotsSomDirectorsMaó per a les Festes de Gràcia de Maó.

stats