Balears 24/08/2013

"Al Consell de Formentera ja li va bé que no es reguli res"

Alejandra Ferrer, consellera de Turisme de Formentera, va sortir satisfeta de la reunió

Jaume Perelló
2 min

Alejandra Ferrer, consellera de Turisme de Formentera, va sortir satisfeta de la reunió. Després de la polèmica que s'ha suscitat entorn dels lloguers turístics de pisos, Ferrer considera que serà possible que tot continuï com estava, que era l'objectiu del Consell formenterer.

Què us ha traslladat el conseller de Turisme respecte dels pisos?

Que en principi no hi ha per què estar preocupats. Els pisos i apartaments que es lloguen a turistes es podran continuar explotant, l'únic aspecte que caldrà vigilar és la comercialització. Després de la modificació de la Llei d'arrendaments, no es poden vendre mitjançant canals turístics. Però la Llei general turística prohibeix expressament que els habitatges en plurifamiliar i els adossats puguin explotar-se turísticament.

És que aquesta és la clau. Aquests pisos no poden oferir serveis turístics, ni anunciar-se com a oferta turística. Si els propietaris respecten això, la comunitat autònoma no té motiu per sancionar-los.

Llavors, si no es poden explotar com a oferta d'allotjament, hauran de regir-se per la Llei d'arrendaments, que prohibeix "lloguers turístics".

Sí, les persones que vulguin fer les coses bé hauran de fer un contracte de lloguer, com qualsevol altre. La diferència és que serà un contracte per dies o setmanes. Un lloguer entre particulars.

En resum, Carlos Delgado us ha dit que la Conselleria no perseguirà aquesta oferta, tot i que la seva llei ho permetria.

Mirau, la major part d'aquesta oferta es lloga dos mesos. Són famílies que es treuen un sobresou, o un sou. Si haguéssim de canviar tot el sistema que hem conegut, i incorporar tot això a una regulació estricta perquè esdevingués oferta turística, estaríem obligant la gent a fer unes inversions que en la seva majoria no estan disposats a fer, i els condemnaríem a la il·legalitat.

stats