Alcúdia es promociona a Florida com a destinació de creuers

Enguany està prevista l'arribada de 5.000 passatgers en vuit escales

L' Ajuntament d'Alcúdia es promociona com a destinació de creuers a la Seatrade Cruise Global de Florida, la fira de creuers més important del món. Enguany hi arribaran uns 5.000 passatgers en vuit escales, tot i que les previsions inicials n'incloïen nou més, i des del consistori asseguren que es tracta de "persones amb un poder adquisitiu alt que deixen més doblers que un creuer més gran".

Si bé afirmen que el port d'Alcúdia vol "especialitzar-se en creuers de luxe" amb una capacitat d'entre 300 i 600 persones que costin uns 500 euros diaris, l'any passat hi van arribar embarcacions amb fins a 1.500 passatgers (entre l'octubre i el desembre del 2016 es van fer tres escales i l'any anterior no se n'havia feta cap). En qualsevol cas, des de l'Ajuntament expliquen que no hi ha prevista cap ampliació de les instal·lacions per poder permetre l'arribada de creuers més grans.

Maó

Des de l'Autoritat Portuària expliquen que Maó s'ha inclòs dins un nou producte, Rutes Mediterrànies, que vol promocionar "la qualitat monumental i paisatgística, el passat històric comú, la gastronomia i el desenvolupament turístic sostenible de les ciutats on faci escala". Maó seria el punt de partida dels creueristes europeus, mentre que els americans sortirien de Roma o Barcelona.

En el disseny d'aquesta xarxa han participat representants de Maó, Ajacció, l'Alguer, Messina i Valetta-Malta.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF