Balears 06/04/2014

Alcúdia, el paradís de la sípia durant un cap de setmana

E. Culat
1 min
Avui es triarà la “millor tapa de la Fira”.

Alcúdia.Frit, fideuada, croquetes, sípia amb ceba, pilotes, minihamburgueses, arròs negre amb sípia, broqueta, aguiat, paella, tombet de sípia, full d’endívia amb marinat de sípia, espinagades, panades, ensaïmades.... les propostes de plats cuinats amb sípia són gairebé infinites aquest cap de setmana a Alcúdia, població que s’ha convertit en el paradís d’aquest cefalòpode. Una trentena llarga d’establiments alcudiencs dedicats a la restauració s’han especialitzat en la preparació de la sípia per fer realitat allò d’aconseguir traslladar un producte absolutament fresc “de la mar a la taula; és a dir, pescat a primera hora del matí a la badia d’Alcúdia i després cuinat, tot en un espai de temps molt curt”, segons explica Sebastià Cifre, responsable del restaurant Miramar i president de l’Associació de Restauradors d’Alcúdia.

La IX Fira Nàutica i de la Sípia conclourà avui diumenge amb moltes propostes: exposicions i tallers de feines de la mar, demostracions de navegació a vela, demostracions de barques de radiocontrol, desfilada d’embarcacions tradicionals i elecció de “la millor tapa de la fira”.

stats