Publicitat
Publicitat

Alcover: “Crec que per al futur del PSOE és convenient mantenir la disciplina de vot”

El portaveu parlamentari del PSIB assegura que el partit no es plantejarà cap altre escenari que no sigui defensar el no a Rajoy fins al comitè federal de diumenge

La possibilitat que els dos diputats del PSIB trenquin la disciplina de vot si el comitè federal de diumenge es decanta per afavorir la investidura de Mariano Rajoy no és, oficialment, sobre la taula. El portaveu parlamentari, Andreu Alcover, ha insistit que l'únic objectiu del partit és "defensar sempre els interessos dels ciutadans de les Illes" i que aquests impliquen defensar el no a Rajoy al comitè federal.

Amb tot, ha assegurat que, a títol personal, és partidari d'acatar el posicionament que prengui el comitè federal, tot matisant que allò ideal seria sotmetre la decisió a la militància, tal com defensa la secretària general, Francina Armengol. "Crec que està bé que en un grup parlamentari tan gran com el del PSOE hi hagi disciplina de vot", ha assenyalat, si bé ha matisat immediatament que "gràcies a Déu, la decisió no és meva", en referència a la pressió que podria recaure en els diputats Pere Joan Pons i Sofia Hernanz.

"L'escenari és prou complicat per fer filigranes", ha conclòs Alcover, amb referència a les poques ganes que hi ha, ara mateix, al partit de discutir obertament el posicionament del PSIB davant d'un hipotètic triomf dels partidaris de l'abstenció en la investidura.