Publicitat
Publicitat

Alcántara dimiteix del càrrec al Consell Escolar de Balears

La Conselleria d’Educació informà ahir que ha acceptat la dimissió com a representant del Govern al Consell Escolar de Fernando Alcántara, imputat per presumptes delictes de falsificació de documents públics, coaccions, amenaces i tràfic d’influències i director del col·legi Colònia de Sant Jordi.

La dimissió va ser presentada ahir al matí al president del Consell Escolar de Balears, Jordi Llabrés. La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats ha anunciat que nomenarà “de manera immediata” una altra persona per representar l’administració pública en l’òrgan en qüestió.

En referència a la feina d’Alcántara com a director del CEIP Colònia de Sant Jordi, la Conselleria recorda que va obrir un expedient informatiu després de conèixer la investigació que ha recaigut sobre ell per part de la Policia Judicial i que fins i tot va arribar a suposar la seva detenció.

Una vegada es resolgui aquest expedient, elaborat pel departament d’Inspecció Educativa, i en funció del seu resultat, es prendran les mesures adequades.

La comunitat educativa i l’oposició acusen la Conselleria de Joana Maria Camps de no actuar de la mateixa manera en el cas d’aquest director, que no ha estat separat del càrrec i a qui només s’ha obert un expedient informatiu, que en els casos dels directors dels tres instituts de Maó i del de Marratxí, sancionats i separats del càrrec per qüestions relatives a l’aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL). Camps ho nega i sobre aquesta qüestió ha dit que respecta la presumpció d’innocència.

La investigació policial al director del CEIP de la Colònia de Sant Jordi, Fernando Alcántara, per suposats delictes de falsedat en document públic, coaccions, amenaces i tràfic d’influències també ha fet acabar la paciència dels pares i mares dels alumnes del centre, que demanen a Educació que prengui mesures de manera urgent i retiri el docent del càrrec directiu.