Publicitat
Publicitat

Albiol considera una barbaritat les declaracions de Gordó sobre els Països Catalans

El conseller de Justícia de Catalunya es va mostrar obert a una eventual Catalunya independent que concedeixi la nacionalitat catalana als ciutadans de Balears i el País Valencià

El candidat del PP a les eleccions catalanes, Xavier García Albiol, ha qualificat d'"autèntica barbaritat i despropòsit" el fet que el conseller de Justícia de Catalunya, Germà Gordó, es mostràs obert a una eventual Catalunya independent que concedeixi la nacionalitat catalana als ciutadans de la resta dels Països Catalans.

Després que Gordó parlàs ahir de "la Catalunya Nord, el País Valencià, la Franja i Balears", Albiol ha assenyalat que aquest tipus de declaracions "totalitàries" recorden "situacions que es van viure a Europa fa molt".

Ha criticat que en lloc de dedicar-se "a dir aquestes barbaritats i despropòsits" s'haurien de dedicar a treballar perquè els ciutadans "visquin en millors condicions" com, al seu judici, fa Cristina Cifuentes a la comunitat de Madrid.

En una trobada amb batles madrilenys del PP duita a terme a San Lorenzo del Escorial (Madrid), en la qual ha estat presentada per Cifuentes, i la vicesecretària d'Estudis i Programes del Partit Popular, Andrea Levy, García-Albiol ha dit avui que "ningú no proclamarà la independència a Catalunya" després de les eleccions del 27 de setembre, uns comicis que ha definit com "els més importants de la història" d'aquesta comunitat autònoma: "Sí que us dic que aquells que volen trencar Catalunya de la resta d'Espanya poden fer molt de mal i per això és bàsic que hi hagi un projecte que és el que defens jo sota les sigles del PP".

Després d'insistir que a Catalunya són "bastants" els que se senten "molt catalans però també profundament espanyols", el candidat del PPC ha assenyalat que avui aquesta comunitat "és el que és i ha estat el que ha estat gràcies a l'esforç, a la dedicació, al treball i al compromís de generacions de catalans de soca-rel que han aixecat famílies i empreses que l'han situat com un dels territoris més pròspers d'Espanya ".

"Però també gràcies a andalusos, extremenys, gallecs, castellanomanxecs, madrilenys i valencians que en els anys 50 i 60 van venir a Catalunya a aixecar les seves famílies i a cercar millors oportunitats", ha destacat García Albiol.

En aquest sentit, ha explicat que per primera vegada en unes eleccions autonòmiques catalanes es presenta un projecte polític que "va més enllà de les sigles" i que està "obert a totes les persones, homes i dones de Catalunya que se senten profundament catalans però que no volen renunciar al sentiment espanyol".

Per García Albiol, dia 27 de setembre no estarà en joc si hi ha un Parlament d'esquerres o dretes, sinó que el debat és que "hi haurà homes i dones que intentaran trencar Catalunya de la resta d'Espanya", mentre que enfront d'ells hi haurà el projecte del PP que "donarà aixopluc a aquells que se senten catalans però que també se senten molt espanyols".

Ha apuntat que l'objectiu del PP no és que un socialista "canviï d'ideologia", però sí que ha volgut deixar clar que el seu partit "representarà" aquest "gran projecte que és Espanya".

"El PP de Catalunya és un projecte transversal, que va més enllà de les sigles i que va més enllà de la ideologia, és un projecte que pretén que tots aquells que ens sentim catalans i espanyols estiguem còmodes", ha afegit.

El candidat popular ha dit que vol una Catalunya que pugui "competir" amb la comunitat de Madrid i que "les empreses a l'hora d'instal·lar-se a Espanya tinguin un debat seriós sobre si ho fan a Madrid o a Catalunya". "Al final sent competitius des de Madrid i Catalunya estam sent competitius com a espanyols", ha afegit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF