ALAIOR

Alaior no incrementarà el rebut de l’aigua

El municipi, governat pel Partit Popular, lamenta que els consistoris de Maó, Ferreries i es Mercadal encapçalin la proposta plantejada pel Govern

La batlessa d'Alaior,  Coia Sugrañes, s'ha desmarcat de la proposta que el Govern balear, mitjançant el conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, ha traslladat als ajuntaments de Menorca davant la manca de recursos hídrics. Entre les iniciatives que es van posar damunt la taula hi havia la posada en marxa de campanyes de sensibilització, tot i que també es va valorar la possibilitat d'augmentar l'impost de l'aigua en els diferents municipis menorquins. Aquesta pujada, que seria progressiva, tindria en compte totes aquelles persones que en fan un consum responsable, encara que, al mateix temps, també penalitzaria els usuaris que en gasten més.

La batlessa d'Alaior, doncs, no hi està conforme i ja ha avisat amb relació al posicionament del l'Ajuntament. "Nosaltres no estam d'acord a incrementar cap impost i no ho farem", diu Coia Sugrañes, qui també recorda que "no ho tenim plantejat als pressupostos ni en variarem res".

A més, Sugrañes apunta aquells consistoris que impulsen l'augment de l'impost. "Que sàpiga, aquells ajuntaments que volen apujar la taxa són Maó, Ferreries i es Mercadal. A la reunió amb el conseller van ser els únics batles que hi van participar".

D'altra banda, aquestes propostes es traslladaran a la pròxima reunió de batles de Menorca. Malgrat tot, Coia Sugrañes manté la seva negativa: "Passi el que passi, ens hi oposarem. S'ha de parlar molt sobre aquesta qüestió i no hi ha res signat, així que, amb Alaior, que no hi comptin".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF