Alaior espera que les obres d'accés al poble tinguin el menor impacte possible

Coia Sugrañes prioritza una solució immediata a l'afectació que puguin ocasionar els treballs, que s'iniciaran a finals del mes d'agost

La batlessa d'Alaior i presidenta del Partit Popular a Menorca, Coia Sugrañes, demana una solució urgent a la reforma de la carretera general en l'accés a aquest municipi. De fet, Sugrañes surt al pas de l'anunci efectuat pel Consell Insular sobre l'inici d'obres previst per a finals del mes d'agost. La també diputada autonòmica diu que, "després de tantes dates que ens han donat des del Consell, som escèptica. Han anunciat en diverses ocasions que els treballs es reprendrien i fins ara tot ho han incomplert". 

Cal recordar que el Consell Executiu va aprovar dilluns l'adjudicació de les obres per a la millora del nus d'entrada a Alaior a la UTE formada per Copcisa, M.Polo, Construcciones Olives i Juan Mora. El nou projecte, segons el Consell Insular, redueix les dimensions de l'inicial, elaborat pel Partit Popular el 2013. En aquest sentit, Coia Sugrañes assegura que "els partits d'esquerres han perdut el temps. Els menorquins fa dos anys que esperam veure'n resultats. L'única diferència entre el projecte del PP i el d'ells és que ara a les rotondes els diuen nusos". 

Però un altre aspecte que preocupa és com afectaran les obres a la temporada turística. El Consell estima que el començament dels treballs a finals d'agost és el moment idoni, ja que d'aquesta manera el període de màxim conflicte a la xarxa viària serà a partir de mitjan mes d'octubre. La batlessa d'Alaior espera que "se solucioni l'obra tan aviat com sigui possible. També és important que no es cometi cap error, perquè el nostre poble viu del turisme i no volem que els visitants se'n vagin de Menorca amb una mala experiència". 

D'altra banda, Sugrañes critica les conseqüències econòmiques que suposa l'adjudicació. El total de l'operació s'eleva a més d'un milió i mig d'euros, circumstància que per a la batlessa d'Alaior "és inadmissible. Aquesta gent no pot malgastar recursos públics. Per motius partidistes i ideològics, tenim la sensació que, com no són seus els diners, els és indiferent". 

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF