TRANSPORT AERI

Air Europa afirma que la rebaixa de les taxes aeroportuàries "repercutirà" en el preu dels bitllets

L'aerolínia, amb seu a Llucmajor, se suma a les declaracions que ja va avançar Ryanair

El president d' Air Europa, Juan José Hidalgo, ha confirmat aquest dimarts que la baixada de les taxes aeroportuàries aprovada pel govern espanyol per al període 2017-2021 "repercutirà, sens dubte", en el preu dels bitllets de la seva companyia.

Air Europa se suma així a la política que, en aquest sentit, ja va avançar l'aerolínia de baix cost Ryanair, la qual també va confirmar una baixada del preu dels bitllets gràcies al menor cost de les taxes aeroportuàries a Espanya.

Hidalgo i la resta de responsables de les aerolínies que operen a Espanya, a més de les principals associacions del sector, han estat convocats aquest dimarts pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, per conèixer els detalls del nou Document de Regulació Aeroportuària (DORA), en el qual s'inclou el pla de la baixada de taxes i d'inversions.

El president d'Air Europa ha assenyalat que "també" la resta de companyies "abaixarà" el preu dels bitllets, "totes pel mateix fet" del descens de les taxes fixes, ha afegit. Hidalgo ha destacat que el ministre els ha informat que, fins i tot, l'executiu espanyol "pot tornar a estudiar una altra nova baixada de les taxes", la qual cosa dependrà del volum de trànsit aeri.

Pel que fa als nous preus dels bitllets, ha recordat que "no hi ha possibilitat d'establir" una tarifa fixa per a totes les aerolínies, cosa que està prohibida per l'òrgan regulador de la competència ( CNMC). El president d'Air Europa ha recalcat que cada companyia "és lliure" de fixar els seus preus i ha subratllat que aquesta qüestió "ja es veu en les ofertes d' Amadeus i es veurà que cada dia es cobra menys".

Per part seva, el responsable de Noves Rutes de Ryanair, Luis Fernández-Mellado, ha indicat que, si escau, la baixada en el preu dels bitllets "la determinarà el mateix mercat".

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF