AEROPORT

Air Berlin deixa de volar avui, després de 38 anys creuant el cel

L’aerolínia alemanya Air Berlin, que es va declarar insolvent a mitjan agost, deixa de volar avui amb el codi AB, després de 38 anys solcant el nostre cel. La companyia va lamentar ahir en un comunicat que fos ja el darrer dia en què veuria volar els seus avions. L’últim vol sobrevolà el territori alemany, partint de Munic i aterrant a l’aeroport de Berlín-Tegel.

La famosa aerolínia ha recordat que el seu primer viatge va ser el 28 d’abril de 1979 i hi va transportar 178 passatgers a bord d’un Boeing 707, que van volar des de Berlín fins a Palma.

La insolvència deixa un ‘buit’ en el transport aeri mundial de 250 vols diaris, que només han pogut ser coberts parcialment, segons va dir aquesta setmana el president de Lufthansa, Carsten Spohr.

Lufthansa va comprar a Air Berlin la seva filial de vols regionals LGW (Luftfahrtgesellschaft Walter), l’aerolínia austríaca de vols vacacionals Niki i 20 avions més per 210 milions d’euros.

Segons Air Berlin, la venda garantia que es mantinguessin totes les ocupacions a NIKI i LGW, unes 1.200, mentre que unes 1.800 podien demanar feina a Eurowings, filial de baix cost de Lufthansa.La compra d’Air Berlin per part de Lufthansa deixarà sense feina els 45 empleats que quedaven a Espanya, la majoria dels quals eren responsables del centre de telefonades de Palma. Amb tot, LGW i Niki continuaran volant. Air Berlin negocia amb la britànica Easyjet i amb l’aerolínia de vols vacacionals Condor la venda de més avions.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF