Publicitat
Publicitat

FINANCES MUNICIPALS

Aina Calvo acusa Isern d’engrandir un 80% el deute

La portaveu socialista a Palma, Aina Calvo, va acusar ahir l’equip del batle Mateu Isern d’haver augmentat un 80% i fins a 354 milions d’euros el deute de l’Ajuntament en els tres anys que fa que el PP governa a Cort. Els socialistes varen afirmar que el termini per pagar els proveïdors ha passat dels 123 dies de mitjana als 203. Per la seva banda, el tinent de batle d’Economia, Julio Martínez, es va defensar negant-ho i dient que els proveïdors cobren ara més aviat que mai.

“El batle Isern on havia d’estalviar ha hipotecat el futur; on havia d’ajudar el petit empresari, li ha apujat els imposts; on havia de quadrar els comptes municipals, ha retallat serveis i ha destinat els doblers als bancs”, va recriminar l’exbatlessa de Palma. Va definir l’acció d’Isern com “un transvasament de recursos de la ciutadania a la banca”. Segons Calvo, “mai hi havia hagut un augment de la pobresa tan important” i, en canvi, “no ha crescut el pressupost social”.

Martínez va respondre Calvo demanant-li que “deixi de mentir sobre el deute de Cort i el pagament a proveïdors” i va dir que, just arribar al govern municipal, varen haver de demanar més de 100 milions d’euros al banc “per poder pagar el deute amb els proveïdors” que havia deixat l’equip de Calvo, “amb milers de factures als calaixos”, incloent-hi un milió d’euros de propaganda institucional que des del PP asseguren que en realitat era “autobombo” del PSIB. El portaveu de Cort també va negar que s’hagués duplicat el termini de pagament i va afegir que “és el més baix de la història de l’Ajuntament”, i va recordar que l’Ajuntament fins i tot es va haver d’enfrontar a “amenaces” de tallar-los l’electricitat “per l’impagament generat en la legislatura passada”.