CONGRÉS JUNTA TERRITORIAL

Aina Aguiló, candidata a liderar el PP de Palma

L’exdiputada s’enfrontarà a Marga Duran durant el congrés del juliol

L’exdiputada Aina Aguiló va anunciar ahir que presentarà la seva candidatura per presidir el Partit Popular de Palma al congrés territorial que la formació política durà a terme els pròxims 21 i 22 de juliol. Ho farà dimecres, dia 28 de juny. Aguiló, que va coincidir dins la candidatura de l’expresident José Ramón Bauzá en el darrer congrés autonòmic del PP, va subratllar que el seu objectiu és fer que “Palma recuperi el seu pes en el partit”.

Segons va informar el seu equip en un comunicat, la presentació d’Aguiló va dur-se a terme a l’escalinata de Cort, on varen acompanyar-la diversos afiliats dels diferents districtes de la capital de les Illes. L’aspirant, criada al barri de la Soledat, es defineix com una coneixedora de Palma “carrer a carrer, plaça a plaça”, i una “persona de conviccions clares”, defensora i coneixedora “del partit i els seus postulats”. A hores d’ara hi ha dues candidates a disputar-se el càrrec. Aguiló, més pròxima als postulats de Bauzá, s’enfrontarà a la portaveu del PP a l’Ajuntament de Palma, Marga Durán, més propera als postulats del nou president del PP de les Balears, Gabriel Company.

Conviccions

Duran presentà la seva candidatura dijous passat. "No és una remodelació. És un projecte nou, obert a tothom, sense etiquetes ni famílies”, va dir la presidenta de la junta gestora del PP durant la presentació de la seva precandidatura.

Aguiló, que s’ha vist diverses vegades envoltada en la polèmica i que el maig de l’any passat va ser suspesa de militància a causa d’unes declaracions crítiques amb el partit que hauria expressat a les xarxes socials, va assegurar a aquest diari que creu que “el Partit Popular de Palma està adormit”, fent referència no només a les darreres eleccions locals, sinó també al darrer congrés del PP autonòmic, del qual va ser guanyador Gabriel Company.

Aguiló destaca, tanmateix, que “la participació d’aquest fou molt baixa”. D’aquesta manera, afirma que el seu objectiu és “despertar Palma i que el PP de Palma tingui el suficient pes regional que ha de tenir dins el PP balear, que no el té”. De Company, va dir que “ha tingut més en compte la Part Forana que Palma i ha deixat la ciutat a un costat”. Caldria, per Aguiló, “una política municipalista i, abans de fer grans obres, mantenir-se ben a prop dels ciutadans”.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF