Glapeixen un pescador furtiu reincident amb més de 50 kg de peix a Alcúdia

La Guàrdia Civil va intervenir vuit déntols i un pagre a l'home per no respectar la normativa de pesca recreativa

Els déntols i el pagre decomissats. / GUÀRDIA CIVIL

Vuit déntols i un pagre que sumaven 51 kg. Aquesta és la pescada que la Guàrdia Civil va intervenir dilluns passat a un pescador furtiu reincident a Alcúdia per no respectar la normativa de pesca recreativa.

La Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Guàrdia Civil de Pollença va actuar al Club Nàutic de la Marina de Bonaire d'Alcúdia. Els agents van intervenir de dins una furgoneta els peixos, els quals prèviament havien estat descarregats d'una barca d'esbarjo.

El pescador no havia respectat el límit de captures que des del 2014 regeix la pesca recreativa a les Balears: 5 kg de peix per pescador i dia o un màxim de 25 kg per embarcació independentment del nombre de passatgers de la barca.

A més, els nou exemplars no havien estat marcats amb  un tall en diagonal a la coa, procés obligatori per tal d'evitar la venda de peix procedent de la pesca recreativa a bars, restaurants o establiments turístics. Això va fer pensar als agents que el peix suposadament seria destinat a la restauració mitjançant la venda fraudulenta.

La Guàrdia Civil va aixecar la corresponent acta per infracció administrativa i la va trametre a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca perquè imposi la multa corresponent. Ara, el pescador s'enfronta a una multa per uns fets que estan tipificats com a " molt greus".

Els peixos foren donats a una residència de la tercera edat de Pollença.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF