Acusen l’Ajuntament de Vila d’aprovar un “reglament mordassa”

El grup EPIC diu que és la mesura “més feixista” que recorda en els darrers sis anys i que limitarà l’acció dels grup als plens a una pregunta i dues mocions

L’Ajuntament de Vila ha aprovat aquest dijous dematí amb els vots favorables del PSOE, Guanyem i el PP el nou reglament de ple que limita les intervencions dels grups per tal de “controlar la durada de les sessions”, segons ha explicat el regidor a l’oposició Toni Villalonga. Segons Villalonga, amb aquest nou reglament cada regidor podrà formular un únic prec o pregunta, mentre que les mocions quedaran limitades a dues per grup polític. Es tracta d'una mesura que des del grup EPIC, amb un sol regidor al ple, consideren “feixista” i “antidemocràtica”.

“Ens volen silenciar, però prometem als nostres votants que no deixarem de treure als plens assumptes com la corrupció, el trànsit, la neteja o el patrimoni, el qual tenen abandonat”, ha explicat en una breu roda de premsa Toni Villalonga, qui assegura que el batle ha reconegut a la reunió que es tracta d’una mesura per “afavorir els partits amb més representació” i, per tant, segons la interpretació que en fa EPIC, “ perpetuar el bipartidisme”.

A més a més, aquest darrer argument és refermat pel fet que des d’ara l’ordre en què es discutiran les mocions no serà marcat per l’ordre d’arribada al registre d’entrada, com fins ara, sinó que es prioritzarà aquell grup que tingui més representants al ple. “D’aquesta manera primer es discutiran les mocions del Partit Popular i en acabar ja entrarem amb les nostres”, denuncia Villalonga.

Segons els comptes que fa el partit, malgrat tenir un sol regidor, EPIC ha presentat durant aquesta legislatura un total de 129 mocions, que suposen una mitjana de 5,3 mocions per ple. És per això que Villalonga ha batejat aquest nou reglament amb el nom de “ reglament mordassa”.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF