Publicitat
Publicitat

Els treballadors de SFM desconvoquen la vaga de demà com a gest de "bona voluntat"

El Govern i el comitè d'empresa acorden reprendre les negociacions, però es mantenen les dues aturades de la setmana que ve

El Govern i els treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca ( SFM) han pactat suspendre la jornada de vaga convocada per a aquest dimecres després de reunir-se durant més de dues hores a la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. La trobada ha estat convocada d'urgència després que els treballadors haguessin anunciat la intenció de presentar-se al Parlament i exigir xerrar amb la presidenta, Francina Armengol

Ha estat la mateixa Armengol qui ha fet públic l'acord durant la sessió de control al Govern, justament quan la portaveu parlamentària del PP, Marga Prohens, li demanava per la reducció de les freqüències d'un 31%, decidides pel Govern en resposta al conflicte laboral. Armengol ha anunciat que hi havia un "acord per aturar la vaga", però minuts després, quan la reunió ha finalitzat, la directora general de Treball, Isabel Castro, ha matisat les declaracions d'Armengol.

"Hem pactat un calendari de negociacions. Com a gest de bona voluntat, el Comité d'empresa ha desconvocat la vaga que hi havia per a demà (dimecres)", ha assenyalat. Per tant, es mantenen les aturades previstes per a dilluns i dijous vinent. 

La primera reunió es durà a terme demà mateix i, segons ha admès Castro, es preveu una "negociació llarga perquè els temes no són fàcils de resoldre". "Anirem fixant el calendari de negociacions dia a dia", ha afegit.