Acaba sense acord la reunió per decidir el relleu de Barceló

Ni Armengol ni Busquets han participat en les negociacions

La reunió entre el PSIB i MÉS per tancar la crisi de Govern oberta amb la dimissió de Biel Barceló ha acabat, aquest divendres, sense acord. Les dues formacions tornaran a reunir-se demà per decidir qui ha d'assumir la vicepresidència del Govern i la Conselleria de Turisme després que aquest matí els ecosobiranistes donessin per fet que la seva proposta, la coordinadora Bel Busquets, havia de ser acceptada pel PSIB i aquests exigissin negociar.

Els socialistes han criticat l'actitud de MÉS per "les formes" i, al seu torn, els ecosobiranistes han acusat el PSIB de negar-los la capacitat política de triar el relleu per a uns càrrecs que, segons els acords pel canvi, els corresponen a ells.

Fins i tot els membres que havien de formar els equips negociadors d'avui han estat motiu de polèmica. La presidenta del Govern, Francina Armengol, no hi ha assistit perquè les seves files consideraven que els ecosobiranistes no hi enviaven els perfils adequats (no hi havia, per exemple, cap càrrec de MÉS del Govern), motiu pel qual finalment Bel Busquets tampoc ha participat en la reunió.

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 21/10/2018

Consultar aquesta edició en PDF