Asaja, contra l'ampliació de les ZEPA per "expropiadores"

El sindicat agrari considera que els plans del Govern no tenen justificació "científica"

El sindicat agrari Asaja demana la nul·litat de l 'ampliació de les Zones d'Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) proposada pel Govern, que els grups ecologistes consideren insuficients. En un comunicat, Asaja ha explicat aquest divendres que les al·legacions que ha presentat al projecte, que consten de 27 folis, afirmen que la proposta “no disposa d'evidències científiques que la justifiquin” i, per tant, resulta “arbitrària”.

El gerent, Joan Simonet, afegeix que “la memòria justificativa redactada pel Govern no és suficient per justificar aquesta proposta i destaca que no hi ha cap informe o estudi tècnic que expliqui la proposta d'ampliació.

Finalment, l'associació exposa que l'ampliació de les ZEPA, si s'aprova finalment, “tindria una enorme transcendència per als agricultors i ramaders de Balears pel que fa al règim d'usos i aprofitaments permesos en les àrees afectades que atempta contra el seu destí primordial, suposant previsiblement una expropiació encoberta i sense indemnització”.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF