ARCA veu "sectarisme" en la decisió del Consell de no protegir la Feixina

Adverteix que anirà fins "als tribunals si és necessari" per protegir el patrimoni

La decisió del Consell de Mallorca  no protegir la Feixina com a bé catalogat és, segons ARCA, un "precedent nefast". L'associació conservacionista ha acusat de "sectarisme" la institució insular per votar en contra de la proposta de la ponència tècnica, que apostava per la protecció, i ha advertit que anirà fins "als tribunals si és necessari" per tal de "salvar aquest patrimoni i el que vingui darrere".

"Els governants del Consell s'han autoatorgat la capacitat de desmentir un òrgan de participació ciutadana i tècnica", denuncia ARCA, que considera que el monument "està adaptat a la Llei de memòria històrica i ja no té cap símbol feixista rebutjable". 

Els vots del PSIB, MÉS i Podem en contra de la protecció són, per l'associació, "una vergonya", perquè representen "una oportunitat única per ajudar al consens, al diàleg, a la participació democràtica i al patrimoni".

El ple de la institució insular ha aprovat avui definitivament no catalogar la Feixina, després de gairebé un any de debat que ha forçat l' Ajuntament de Palma a paralitzar temporalment els seus plans de demolició del monument feixista.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF